Acer Aspire 5742Z review

Thursday, May 24, 2012

     Primul lucru la care eu personal ma uit la un laptop este procesorul. Procesorul cu care vine dotat Acer Aspire 5742Z, Intel Pentium P6100, face parte din noua generatie de procesoare Intel cu doua nuclee (dual core), produsa pentru laptopuri de putere medie. Cele doua procesoare impart memoria cache nivel 3 de 3MB in timp ce al doilea procesor are un controler integrat de memorie pentru DDR3 si un controler grafic integrat de inalta definitie. Aceste doua caracteristici sunt principalele avantaje aduse de acest procesor in timp ce unul din dezavantaje este faptul ca nu suporta tehnologia Turbo Boost de la Intel care permite procesorului sa faca orice operatiune mult mai repede. 
    Laptopul Acer este destul de usor comparativ cu alte laptopuri pe care eu le-am testat, cu un ecran lat si o diagonala de 15.6". Noua tehnologie pentru display de la Acer numita: HD Acer CineCrystal cu LED-uri are principalul avantaj de a economisi din energia utilizata si implicit o autonomie a bateriei crescuta. Ecranul are un aspect de "oglinda", este lucios si spre deosebire de tehnologiile mai vechi iti permite vizualizarea de filme/poze din orice unghi ai privi. 
     Pe langa display-ul generos are si camera incorporata de 1.3 megapixeli, cu o placa video integrata Intel HD Graphics. Nu este un laptop destinat impatimitilor de jocuri dar este un laptop care te va ajuta sa iti realizezi task-urile zilnice si sa poti sa rulezi orice aplicatie media de nivel mediu. Vizionarea filmelor este o placere datorita ecranului lat iar tastatura completa iti va asigura confortul necesar redactarii documentelor. 
    Venind vorba despre tastatura, aceasta te impresioneaza prin tehnologia Acer FineTip. Ca orice impatimit de tehnologie si de tot ce inseamna laptop-uri/desktop-uri, confortul oferit de design-ul tastelor trebuie sa fie pe masura si sa ofere utilizatorului flexibilitate. Desi la inceput o sa va vina greu sa va obisnuiti cu noile taste, dupa un pic de antrenament totul se va rezolva. Acest aspect poate fi insa testat numai printr-un hands-on test in orice shop Orange. Tot pentru a imbunatati experienta utilizatorului, Acer a imbunatatit clasicul touch pad cu unul multi-gesture care aduce in plus o manevrabilitate mai facila si mai rapida.
    Conceptele de baza ce stau in spatele Acer Aspire 5742Z sunt : o experienta a userului imbunatatita, performanta prin puterea procesorului si a memoriei RAM de 3 GB, spatiu de stocare generos daca ne referim la cei 320 GB ai HDD-ului, conectivitate wireless completa prin bluetooth si wi-fi dar si fiabilitate si o autonomie buna a bateriei. Adaugam la toate acestea ca vine cu o licenta de Windows 7 Home Premium si avem toate igredientele unui laptop performant. Asadar, este o alegere perfecta daca ne raportam la pret/calitate/performanta/tehnologie inglobata. 

0 comments:

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP