ASUS Eee PC 1001 HA review

Thursday, May 24, 2012

ASUS este unul dintre cei mai mari producatori de electronice din lume la momentul actual. De la placi de baza, laptopuri si telefoane proprii si pana la fabricarea de componente pentru Apple, HP sau Palm, cei de la ASUS si-au creat un renume puternic in industria IT. Desi netbookurile sau ultraportabilele sunt relativ noi pe piata acestea s-au remarcat inca de la inceput pentru pretul relativ scazut, pentru usurinta in deplasare datorita ecranului mic, dar si pentru durata de viata mare a bateriei. 
Seria EEE PC este seria de netbook-uri cu care cei de la ASUS au cucerit de la prima lansare in 2007 sub sloganul "Easy to learn", "Easy to work", "Easy to play". De mentionat ca aceste mini-laptopuri din serie au fost printre primele de tip netbook, urmand ca apoi si alti producatori sa lanseze produse similare. Puterea de calcul oferita de un netbook nu este una formidabila, insa netbook-urile nu sunt concepute pentru a inlocui in totalitate un PC sau un laptop, ci mai degraba ca o alternativa la acestea pentru portabilitate si flexibilitate.
In opinia mea 1001 HA se evidentiaza in primul rand printr-un raport pret/calitate foarte bun in comparatie cu alte netbookuri asemanatoare ca performanta. Echipat cu procesorul Intel Atom N270 cu o frecventa de 1,6 Ghz (ce poate fi ridicata pana la 1,7 Mhz), 1 GB de RAM, o capacitate de stocare de 160 GB, placa video integrata Intel GMA950 si preinstalat cu Windows XP Home Edition, netbook-ul este pregatit inca de la prima utilizare sa ruleze toate aplicatiile multimedia si office de zi cu zi. 

Designul “seashell inspired by nature” cum il promoveaza cei de la ASUS este intradevar unul specaculos si poate unul dintre cele mai reusite pentru un astfel de dispozitiv. Aspectul este unul mat, clasic si elegant, materialul folosit la constructie asemanadu-se la prima vedere cu fibra de carbon. Imbinarea unor materiale de calitate cu linii fine dau per total un aspect robust, impunator dar in acelasi timp elegant si luxos. Va recomand sa vedeti notebook-ul intr-un Orange Shop pentru a va convinge de acest lucru.

Pe langa un design superb si o performanta buna ASUS 1001HA dispune de anumite caracteristici ce il disting de alte netbookuri si confirma raportul pret/calitate de care vorbeam. Voi descrie o parte dintre acestea: 

Tehnologia <strong>“Super Hybrid Engine”</strong> reduce consumul de energie iar acest lucru se simte. La o utilizare obisnuita cu WI-FI, aplicatii Office si vizionarea unor filme netbookul a obtinut o durata de viata a bateriei de pana la 3:40 ore cu toate specificatiile la maxim. O reducere a luminozitatii si utilizare castilor in locul difuzoarelor incorporate ar obtine probabil o autonomie mult mai buna.

<strong>Tastatura ergonomica</strong> ofera un confort mult mai mare la scriere in comparatie cu alte tastaturi de netbook.

<strong>Camera Web si microfon incoporat</strong> faciliteaza chatul video sau audio. 

<strong>Ecran "LED Backlit"</strong> ofera pe langa un consum redus de energie, un unghi de vizibilitate mai mare dar si o calitate a culorilor mai ridicata.

Ca minusuri vom observa lipsa bluetooth si a unui modem incorporat, insa pentru cei ce cauta aceste specificatii si sunt dispusi sa plateasca putin mai mult pentru un astfel de dispozitiv, se pot orienta catre EEE PC 1005 Hgo.

In concluzie pot spune ca 1001Ha de la ASUS este o solutie de portabilitate pentru toate categoriile de persoane si pentru orice buget. Raportul pret/calitate extraordinar il recomanda pentru studenti sau angajati, pentru persoanele care sunt la prima achizitie de acest tip sau poate pentru unii dintre noi care doresc sa profite de avantajele unui PC insa nu din fata unui birou fix.

0 comments:

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP