ASUS Eee PC 1005 Hgo review

Thursday, May 24, 2012


ASUS EeePC 1005 HGO este un „strumf” in lumea laptopurilor care impresioneaza inca de la inceput prin dimensiunile reduse, atentia la detalii si calitatea materialelor folosite in constructia sa. A reusit sa se impuna ca o alternativa de luat in seama pentru cei ce doresc sa navigheze pe internet sau sa scrie e-mailuri in cele mai diverse locatii cu ajutorul modemului incorporat si a unui abonament de date.
Sa incepem cu deschiderea mini-cutiei cu maner in care soseste: am ramas placut surprins cand am gasit alaturi de laptop, acumulator, charger si o husa cu fermoar dintr-un material textil placut la atingere, toate frumos impachetate. Se pare ca producatorul s-a gandit ca i-ar prinde bine o hainuta sport in care sa fie transportat dar si protejat de zgarieturi micutul laptop. Un punct in plus pentru husa, mai ales ca nu ma asteptam la prezenta acesteia.
ASUS EeePC 1005 HGO este foarte usor (poate mai usor decat diversele culegeri de matematica pe care le tineam in ghiozdan prin liceu) si cantareste aproximativ 1,3 kg. Fiind un laptop micut, a fost dotat cu un display ce are o diagonala de doar 10.1 inchi, prea mic pentru preferintele mele dar dupa ce am modificat rezolutia si marimea textelor afisate a devenit un ecran ceva mai „practicabil”.
Aspectul exterior: nimic iesit din comun. Laptopul este construit preponderent din plastic lucios de culoare neagra ( plastic care reuseste sa atraga pana si cele mai nevinovate amprente), tastatura este frumos finisata desi unele taste sunt cam mici (butonul de power e chiar minuscul ), touchpad-ul se misca foarte bine si este dotat cu puncte in relief, coolerul nu face prea mult zgomot iar camera web mi-a fost de mare ajutor in conversatiile pe Yahoo Messenger cu prietenii plecati in strainatate.
Punctul forte al acestui mini-laptop, in opinia mea, este autonomia bateriei. Eu fiind obisnuit cu clasicele laptopuri cu autonomie de 2-3 ore, am ramas surprins cand am constat ca aceasta nu s-a descarcat niciodata mai devreme de 6 ore desi l-am solicitat intensiv. Ulterior, documentandu-ma pe internet am aflat ca toata aceasta performanta ar fi in mare parte posibila datorita tehnologiei utilizate in constructia noilor modele de procesoare Intel Atom cu care sunt inzestrate mini-laptopurile.
Din cauza dimensiunilor reduse configuratia sa este modesta: procesor de 1,66 Ghz, 1GB de memorie RAM, hard disk de 160 de GB, deci adio jocuri de ultima generatie si aplicatii care au nevoie de multe resurse. Dar chiar si asa, muzica se aude bine in difuzor, navigatul pe internet merge struna , youtube-ul se misca minunat, iar deconectarile si blocarile cauzate de clasicile modemuri USB sunt de domeniul trecutului – avantaj pentru „laptopul strumf” care are modem 3G incorporat. Ba mai mult, are si aplicatia de conectare la internet deja instalata si astfel m-am putut conecta imediat dupa ce am introdus cartela SIM de date si am pornit laptopul. In concluzie, pot spune ca s-a comportat onorabil iar daca iau in considerare si pretul ajung la concluzia ca face toti banii.
Pro:
•Dimensiuni reduse.
•Autonomie foarte buna.
•Modem 3G incorporat .
•Calitatea buna a constructiei.
•Camera video incorporata.
•Husa textila inclusa in pachet.

Contra:
•Marimea relativ mica a ecranului (10.1 inchi).
•Procesor si memorie RAM modeste 
•Plasticul lucios al laptopului este un „magnet” pentru amprente.

0 comments:

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP